Followers

Sunday, October 21, 2012

Pasar Karat JB

Location:
Pasar Karat (Nite Street), Johore


New tagline

my new Photo Tag-line

- AkuPhoto by Yanz Alfonso ~ APYA

Tagline ni akan diguna dalam semua photo yang akan dipublishkan dalam mana mana page like Fb, blog dan seumpamanya...

- Lots of pictures will be uploaded into this blog.. my own candid... calooosss

adioss

Dunia Photographer


aku baru menceburkan diri ku dlm dunia photographer..
but dah setahun dah... walaupun baru... aku langgar je semua sebab nak blajar benda yg aku dari dulu minat..
dunia photo..

wiss me luck


Aku Baru...

Aku baru..
Aku ingin baru..
Aku terasa ingin baru...
Aku ingin baru...

Aku membarukan kan diri ku..
Aku yang baru..

Aku baru...

baru berubah..
macam macam yang baru...
dalam diri ku yg baru ini

aku baru.

baru bermula yang baru..


Wednesday, January 4, 2012

Thursday, December 29, 2011

Wajah Itu - ku teringat-ingat

Mengapa singgahan sinar mata mu itu,
membawa aku khayal seketika
dan membekas...

Mengapa aku tidak dapat melupakan
Segala potret wajah mu itu...
walau sesaat

Singgahan mata mu itu telah membuatkan
aku tertunduk... dan dikala kau tidak online..
aku kan mencuri lihat
akan wajah mu...

Mengapa aku begini...
aku pun tak tahu apa sebabnya
hanya dikau punya jawapan

Aku tahu aku tak layak untuk mu
tapi panahan mu membuatkan aku tak keruan
siang malam ku..
sebelum tidurku...
sentiasa akan terkenangkan mu..
kengkadang... ku bangun jam 2- 3 pagi..
ku pasti kan melihat sms mu..


Mengapa aku harus menangis
lagi....

aku kini dalam penantian..
membuat keputusan..
dan menerima jawapan.

Dec - 2011

Ku Tak Layak

Ku sedar siapa diri ini...
Ku tahu siapa diri ini...
Ku tahu ku tak layak...
untuk diri mu...

penat sudah ku pikirkan..
malam pagi ku...

memang ku tak layak...

siapa aku di mata mu..
siapa aku di hati mu...

aku tetap tak tahu
yang ku tahu...
aku tak layak...
tak layak..

menangis lagi pagi ini...
memikirkan lagi kelayakkan ku..

Dec-2011

Wednesday, December 28, 2011

Perasaan Itu



Perasaan itu...

Kenapa harus aku ada perasaan itu
yang mana aku tidak layak

Kenapa harus aku memendam perasaan itu
bila mana aku tersinggung

Kenapa perluku untuk meluahkan perasaan itu
cukup hanya bila memperlihatkannya

Kenapa tiada daya untuk menghindarkan dari adanya ia
andai telah diberikan sedikit ruang

Kenapa ia hadir jua
tiada jawaban bagi ku... untuk itu.

ku tak layak...
ku tak layak...
ku tak layak...

untuk memiliki perasaan itu..

... perasaan iri hati..

dec 2011
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...